Om butiken

Om butiken

Anno 1990

Allt har en historia och så även vi. Här berättar vi lite om både butiken, Sarah och Linda.

Butiken i Brukstorget Varberg

1990 startade Evy butiken. Med lång erfarenhet har hon byggt upp ett noga genomtänkt sortiment. 2018 tog Sarah över butiken och driver den vidare i samma anda, med samma noga utvada leverantörer.

Här finns många tyger och trevligt bemötande

Tyget är en av få tygsffärer som finns kvar med ett rikt utbud av tyger för hemtextil. Här finns de flesta tyger i butiken, så att man kan titta och känna på dem. I lugn och ro kan du titta runt, eller få hjälp och bli guidad i ditt beslut.

Om Tyget

För 30år sedan starade Evy butiken Tyget Södra Näs i just Södra Näs. Efter två år blev en lokal ledig i Träslövsläge och då gick flytten dit. Där har sedan butiken funnits sedan 1992.  I starten av 2020 blev det byte av lokal till fantastiska Brukstorget i Varberg. Här huserar vi nu tillsammans med massa andra kreativa grannar.

Butiken har blivit känd som en guldgruva för fina textilier för hemmet.

Huset som Tyget låg i när affären var i Träslövsläge byggdes 1908 av Alfred och Ester Nilsson. Alfred kom från ett långt led av handlare och drev ”Boa” fram till 1965 då deras son Arne tog över. 1984 upphörde Boa.

I dag ligger butiken i en gammal fabrikslokal med härlig atmosfär. Ni kan läsa mer här (kommer vidare till extern sida).

Om Sarah

Som 5 åring sydde jag kalsonger till min lillebror på min egna symaskin. Efter det har det fortsätt i skapandets bana. Jag har utvecklat min hantverkskunskap kontinuerligt och nu senast med två års studier på Tillskärarakademien i Göteborg. Där har jag läst två år till Modist och accessoardesigner.

Butiken har blivit känd som en guldgruva för fina textilier för hemmet.

Hör gärna av dig om du undrar något, vill beställa eller har något annat intressant samarbete du skulle vilja inleda.

Hälsningar,
Sarah