Publicerad den Lämna en kommentar

Skapa hotellkänsla hemma

Vem vill inte ha en härlig hotellkänsla hemma…?

En stor del av hotellkänslan är gardinerna, men jag tänker faktiskt börja med det övriga i rummet.

Hotellrum är ju oftast ”bara” ett sovrum, så det är just sovrummet jag utgår från i denna text. En stor del i det som gör att vi känner oss så avslappnade i ett hotellrum, är att det är så avskalat. Så en rensning i ditt eget sovrum är en riktigt bra start. För att skapa den äkta hotellkänslan behöver du skala av så att det bara är saker framme som inger lugn och harmoni.

När det är gjort så är nästa steg din säng. Ofta har hotellsängar en snygg gavel som gärna är klädd med tyg och då ofta sammetstyg. Sen är det enhetligt bäddat med vita sängkläder, ett litet överkast och kuddar. Kuddarna är helt klart en viktig del här.

Sen ska vi ta upp gardinerna, för det är ju verkligen de som skapar pricken över i:et. Det krävs mycket gardiner för den äkta känslan.

Starta med två gardinskenor i taket. Har du möjlighet så sätt skenorna så att de täcker en hel vägg. På den skenan närmast fönstret så sätter du en tunn skir gardin i off White eller beige. På den andra skenan sätter du en gardin i kraftigare tyg. Kanske sammet eller en mörkläggningsgardin. Här räcker det inte med en vanlig standardgardin på 140cm bredd, utan minst det dubbla är att rekommendera på var sida om fönstret.

Lämna ett svar